Een jaar of twintig geleden begon ik met fotograferen. Mijn eerste foto's waren een redelijk getrouwe weergave van de werkelijkheid. Met de macrolens ging er een andere wereld voor mij open en zag ik facetten die ik niet eerder waarnam.  Dit veranderde mijn manier van kijken en ik begon wat spelen met de werkelijkheid. Door foto's te maken van 'gewone' natuurverschijnselen kon ik nu een beeld vastleggen dat diezelfde werkelijkheid een andere betekenis gaf.

 

Elementen als water en wind spelen een grote rol in mijn fotografie. Uit het spel tussen deze twee ontstaan er patronen en lijnen en ik hou ervan om uit dit spel foto's te maken met een abstract karakter. Belangrijk daarbij is dat de abstractie nog wel in verbinding blijft met de levende natuur. Het is een mooie eer dat er af en toe een foto in de prijzen valt of gepubliceerd wordt.

 

Abstracte kunst is steeds vaker een inspiratiebron en photoshop een handig hulpmiddel. Het creëren van vormen en patronen is daardoor vaker een doel op zich geworden. Ik hoop daarmee mensen aan het denken te zetten, maar vooral ook te laten genieten van een andere werkelijkheid, namelijk de mijne.

 

Marieke van der Doef

 

Update februari 2021

 

 

Camera:   Canon EOS 6D Mark II 

   Canon EOS 80D 

Lenzen:     Canon Macro EF 100 mm 1:2.8 L IS USM

                Canon EF 70-200 mm 1:4 L USM

                Canon EFS 18-135 mm IS

                Canon EFS 10-18 mm IS